hogedruktrailers diesel vs accu

Hogedruktrailers: diesel- vs. accu-aandrijving

AT Cleaning Systems is al jarenlang een vertrouwde leverancier van hogedruktrailers voor diverse branches. We bieden een breed scala aan professionele hogedrukreinigers, variërend van compacte hogedruk skids in werkbussen tot complete hogedruktrailers. In ons assortiment vindt u zowel diesel- als accu-aangedreven hogedrukreinigers. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, zetten we in deze blog de voor- en nadelen van zowel diesel- als accu hogedruktrailers op een rijtje.

Diesel hogedruktrailers: bewezen kwaliteit

Dieselmotoren staan bekend om hun bewezen betrouwbaarheid. Diesel-aangedreven hogedruktrailers zijn dan ook een populaire keuze voor intensief gebruik in bijvoorbeeld de gevelreiniging, bouw, industrie en andere vormen van dieptereiniging.

Voordelen diesel hogedruktrailers

 • Prijstechnisch interessant: Diesel aangedreven hogedruktrailers zijn doorgaans voordeliger in de aanschaf dan accu aangedreven hogedruktrailers.
 • Hoge prestaties: Dieselmotoren zijn betrouwbare motoren om een breed aanbod hogedrukpompen mee aan te drijven, of het nu gaat om 200, 350 of 500 bar.
 • Betrouwbaarheid: Dieselmotoren worden al tientallen jaren gebruikt in diverse sectoren, waardoor ze dusdanig ontwikkeld zijn waardoor betrouwbaarheid gegarandeerd is.

Nadelen diesel hogedruktrailers

 • Milieubelasting: Dieselmotoren produceren emissies die schadelijk zijn voor het milieu.
 • Geluidsoverlast: Dieselmotoren zijn aanzienlijk luider dan elektromotoren, wat kan leiden tot gehoorschade en overlast voor de omgeving. Ook als een machine stand-by staat draait de dieselmotor, dit in tegenstelling tot de accu-aangedreven variant, die stil is wanneer de machine stand-by staat.
 • Hogere gebruikskosten: De brandstofkosten voor dieselmotoren zijn doorgaans hoger dan de stroomkosten voor vergelijkbare elektromotoren. Ditzelfde geldt voor onderhoud/reparaties aan een dieselmotor ten opzichte van een elektromotor.

Accu hogedruktrailers: schoon, stil en duurzaam

Accu aangedreven hogedruktrailers winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Dit komt door de vele voordelen die ze ten opzichte van diesel hogedruktrailers bieden.

Voordelen accu hogedruktrailers

 • Milieuvriendelijk: Accu aangedreven hogedrukreinigers produceren geen emissies, wat ze een schonere keuze maakt voor het milieu. Dit is een belangrijke factor, zeker omdat de wet- en regelgeving alleen maar strenger wordt.
 • Geluidsarm: Elektromotoren zijn veel stiller dan dieselmotoren, wat ze prettiger maakt om mee te werken en minder storend voor de omgeving.
 • Lage gebruikskosten: De kosten van elektriciteit zijn doorgaans lager dan die van diesel. Daarnaast vereisen elektromotoren minder onderhoud, wat resulteert in lagere onderhoudskosten.
 • Verbeterde werkomstandigheden: De afwezigheid van uitlaatgassen zorgt voor een schonere en gezondere werkomgeving. Accu hogedruktrailers dragen zo bij aan het welzijn van uw medewerkers.
 • Imagoversterkend: De keuze voor een accu aangedreven hogedrukreiniger draagt bij aan een positief imago van uw bedrijf als een duurzame en milieubewuste organisatie. Dit kan klanten aantrekken die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, ook is dit een voordeel mocht u werken met aanbestedingen voor overheidsinstanties, die vaak een grote waarde hechten aan milieuvriendelijkheid.

Nadelen accu hogedruktrailers

 • Hoge aanschafkosten: Accu aangedreven hogedrukreinigers zijn doorgaans duurder in de aanschaf dan diesel hogedrukreinigers.
 • Beperkte gebruiksduur per acculading: Accu’s hebben een beperkte gebruiksduur, waarna ze moeten worden opgeladen. Wij maken de accupakketten altijd op wens van de klant. Wil een klant 4, 6 of 8 uur netto werktijd dan passen wij het accupakket hierop aan. Ook kan er altijd worden bijgeladen tijdens de werkzaamheden.

Let op: Mocht hogedrukreiniging met warm water vereist zijn; een branderketel werkend op de stroom van het accupakket is nog niet beschikbaar omdat water verwarmen tot 90°C(+) teveel energie vraagt. Voor het verwarmen van water bieden we duurzame alternatieven werkend op HVO100 diesel, LPG of CNG.

De juiste keuze voor uw bedrijf

De keuze tussen een diesel of accu hogedruktrailers hangt af van uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Factoren om te overwegen:

 • Budget: Diesel hogedrukreinigers zijn doorgaans goedkoper in aanschaf, terwijl accu-aangedreven hogedrukreinigers op de lange termijn voordeliger kunnen zijn door lagere gebruikskosten.
 • Milieu: Als u waarde hecht aan een schone werkomgeving en wilt bijdragen aan een duurzame toekomst, dan is een accu aangedreven hogedrukreiniger de betere optie.
 • Geluid: Is het belangrijk dat de hogedrukreiniger stil is? Dan is een accu aangedreven hogedrukreiniger de juiste keuze.
 • Imagoversterkend: Een accu aangedreven hogedrukreiniger is een positief visitekaartje voor uw bedrijf, draagt bij aan CO2-reductie en kan zorgen voor een voordeel in aanbestedingen en acquisitie.

AT Cleaning Systems: uw partner in hogedruktechniek

Bij AT Cleaning Systems begrijpen we dat de keuze voor de juiste hogedrukreiniger een belangrijke beslissing is, daarom helpen we u graag met het maken van de juiste keuze. We bieden een breed scala aan diesel- en accu aangedreven hogedrukreinigers. Onze deskundige adviseurs kunnen u adviseren over de beste optie voor uw specifieke werkzaamheden en omstandigheden. We bieden ook persoonlijke service om de hogedrukreiniger in topconditie te houden.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen u graag de juiste keuze te maken!

Producten

Bekijk onze professionele reinigingsapparatuur.

Contact

Meer weten over onze producten & diensten? Neem contact met ons op.