koudwater warmwater hogedrukreiniger

Het verschil tussen koud water en warm water hogedrukreinigers

In de professionele reiniging kun je kiezen tussen een koudwater of warmwater hogedrukreiniger. Beide soort hogedrukreinigers hebben ieder hun eigen voordelen en toepassingen, maar het is belangrijk om te begrijpen welke het meest geschikt is voor jouw situatie. In dit artikel kijken we naar de verschillen tussen koud en warm water hogedrukreinigers en hoe je de beste keuze kunt maken.

Kenmerken warmwater hogedrukreiniger

Binnen een warm water hogedrukreiniger zit een verwarmingsketel waarmee water wordt verwarmd t/m 90 °C afhankelijk van het type en toepassing. Dankzij de combinatie warm water en hogedruk is het mogelijk om de meest hardnekkige vervuilingen los te spuiten zoals verf-, olie- en vetresten. Ook zorgt het warme water ervoor dat een reinigingsmiddel minder vaak nodig is tijdens het reinigen.

3 Voordelen warmwater hogedrukreinigers

  1. Breed inzetbaar: warm water hogedrukreinigers zijn breder inzetbaar dan koud water hogedrukreinigers omdat ze effectiever zijn in het verwijderen van hardnekkig vuil waaronder vet, verf en olie.
  2. Efficiënte reiniging: dankzij de combinatie warmwater met hogedruk breekt hardnekkige vervuiling sneller en gemakkelijker af dan bij koud water hogedrukreinigers.
  3. Desinfectie: Warm water doodt bacteriën en ziektekiemen, waardoor het ideaal is voor toepassingen waar hygiëne een prioriteit is, zoals in de voedingsindustrie.

Kenmerken koudwater hogedrukreiniger

Een koud water hogedrukreiniger is vaak compacter, mobieler en lichter in gewicht dan een warmwater hogedrukreiniger omdat er geen verwarmingsketel aanwezig is. De combinatie koud water met hogedruk biedt uitkomst voor veel reinigingsklussen,  waaronder het reinigen van voertuigen. Een koud water hogedrukreiniger is sneller inzetbaar en biedt daarmee uitkomst voor veel reinigingsklussen.

3 Voordelen koudwater hogedrukreinigers

  1. Lage kosten: een koud water hogedrukreiniger is energiezuinig waardoor de gebruikerskosten aanzienlijk lager ligt dan een warm water hogedrukreiniger. Daarnaast zijn koud water hogedrukreinigers een stuk goedkoper in de aanschaf.
  2. Veelzijdig: een koud water hogedrukreiniger is compact, mobiel en licht in gewicht en kan daardoor gemakkelijk ingezet worden op verschillende locaties.
  3. Duurzaam: een koud water hogedrukreiniger heeft aanzienlijk minder CO2-uitstoot dan een warm water hogedrukreiniger. Dit zorgt ervoor dat je ook binnen bepaalde ruimtes geen last hebt van rookgas.

Keuze tussen koud- of warm water hogedrukreiniger

In de keuze tussen een koud- of warm water hogedrukreiniger wegen verschillende factoren mee. Warmwater hogedrukreinigers zijn effectiever tegen hardnekkig vuil en bieden snellere en efficiëntere reiniging terwijl ze ook kunnen desinfecteren. Aan de andere kant zijn koudwater hogedrukreinigers energiezuiniger, snel inzetbaar met lagere operationele kosten. Het maken van de beste keuze hangt af van de reinigingsbehoeften en het beschikbare budget. Warmwater hogedrukreinigers worden gebruikt op locaties waar sprake is van olie-, vet- en andere hardnekkige vervuiling. Koudwater hogedrukreinigers gebruikt worden op locaties waar sprake is van milde vervuiling zoals groene aanslag of modder. Van plan om een krachtige hogedrukreiniger te kopen? Lees dan ook dit artikel waarin we 5 tips geven voor het kopen van een professionele hogedrukreiniger.

Producten

Bekijk onze professionele reinigingsapparatuur.

Contact

Meer weten over onze producten & diensten? Neem contact met ons op.