professionele hogedrukreinigers

Storing hogedrukreiniger snel oplossen

Wanneer een hogedrukreiniger veel gebruikt wordt kan het na verloop van tijd gebeuren dat deze plotseling hapert, geen water spuit, of niet naar behoren lijkt te functioneren. Hoewel stagnatie niet wenselijk is, is het geruststellend te weten dat een storing aan je hogedrukreiniger vaak gemakkelijk op te lossen is zonder dat je direct een expert hoeft in te schakelen. In dit artikel zullen we de meest voorkomende storingen bij professionele hogedrukreinigers bespreken en geven we handige tips om deze storingen snel op te lossen.


Hogedrukreiniger start niet? 2 snelle oplossingen

Wanneer je hogedrukreiniger weigert te starten, kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier zijn snelle oplossingen die je zelf kunt proberen:

 1. Controle brandstof- of elektriciteitsvoorziening: Zorg ervoor dat er voldoende brandstof in de brandstoftank zit en dat de toevoer van brandstof naar de motor correct werkt. Bij een elektrische hogedrukreiniger is het belangrijk dat de spanning van de stekkeraansluiting wordt gecontroleerd.
 2. Controle watertoevoer: Zorg ervoor dat er voldoende water in de watertank zit is en dat de watertoevoer naar de hogedrukreiniger niet wordt belemmerd. Een verstopt of verkeerd geplaatst waterfilter kan de watertoevoer belemmeren. Controleer ook of het waterfilter (indien aanwezig) schoon is en juist is geplaatst.


Hogedrukreiniger geeft te weinig druk? 4 mogelijke oorzaken

Als je hogedrukreiniger niet de gewenste druk lijkt te produceren, kunnen enkele snelle controles mogelijk het probleem verhelpen.

Hier zijn 4 belangrijke punten om te controleren:

 1. Controleer of er voldoende water beschikbaar is voor de hogedrukreiniger. Een onvoldoende watertoevoer kan resulteren in verminderde druk. Zorg voor een goede waterdruk en voldoende watertoevoer naar de hogedrukreiniger.
 2. Controleer of het waterfilter schoon is en correct is teruggeplaatst. Een verstopt of verkeerd geplaatst waterfilter kan de waterstroom belemmeren en zo de druk verminderen.
 3. Inspecteer slangen, aansluitingen en andere delen op lekkages. Zelfs kleine lekkages kunnen de druk verminderen.
 4. Controleer of de drukregelaar is ingesteld op de gewenste druk. Mogelijk staat deze niet correct afgesteld, waardoor de druk lager is dan gewenst.

Hogedrukreiniger valt uit? Controleer deze 5 punten

Dit zijn vijf controles die je snel kunt uitvoeren:

 1. Controleer de watertoevoer. Een tekort aan water kan leiden tot onderbrekingen tijdens het gebruik. Check de watertoevoer en vul de watertank indien nodig bij met schoon water tot het aanbevolen niveau.
 2. Controleer de hoeveelheid brandstof in de brandstoftank. Een tekort aan brandstof kan leiden tot onverwacht stoppen van de motor. Vul de tank bij indien nodig.
 3. Controleer of de aan/uit-schakelaar correct is ingesteld en probeer de hogedrukreiniger opnieuw op te starten. Een eenvoudige herstart kan het probleem verhelpen.
 4. Controleer het oliepeil. Voldoende olie is essentieel voor een soepele werking van de motor. Vul indien nodig bij volgens de gebruiksaanwijzing van de motor.
 5. Controleer het niveau van de koelvloeistof in de motor. Een correct niveau van koelvloeistof is cruciaal om oververhitting te voorkomen. Vul indien nodig bij met geschikte koelvloeistof volgens de voorschriften.

Wij hopen dat je in dit artikel de mogelijke oplossing hebt gevonden voor de storing van je hogedrukreiniger. Als de benodigde oplossing er niet tussenstaat is er waarschijnlijk meer aan de hand en kan het zijn dat je hogedrukreiniger gerepareerd moet worden. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren, repareren, onderhouden en verhuren van uitsluitend professionele hogedrukreinigers en hogedruktrailers. Neem gerust contact op of vul het serviceformulier in.

Belangrijk: AT Cleaning Systems richt zich uitsluitend op professionele hogedrukreinigers en niet op huis & tuin hogedrukreinigers binnen het goedkopere segment die vaak worden verkocht in plaatselijke bouwmarkten. Neem contact op met de desbetreffende leverancier bij storing aan een huis & tuin hogedrukreiniger.

Producten

Bekijk onze professionele reinigingsapparatuur.

Contact

Meer weten over onze producten & diensten? Neem contact met ons op.